Miután elmondtam neki, ez volt a reakciója:
- Nem tanultatok az elemi manipulációról? Most csak vicceltél az előbb ugye? Ki volt a senseietek az akadémián? Az elméletben nem jársz élen, de legalább harcolni tudsz, kicsi genin! A chakrafelszabadítás az az alapvető művelet, ami a shinobit azzá teszi ami! Ezt sajátítjátok el legelőszőr az akadémián, mert eme művelet nélkül nem tudnátok Nin és Genjutsut létrehozni, valamint a Taijutsu is jelentősen feljlettenebb lenne, mint a mostani formája. Ez a művelet az, amivel a testedből kiszabadítod a chakrát! Te villám elemű vagy ugye? A villám elem eléggé bonyolult. Erről nem mesélek neked, inkább menj és szerezd meg magadnak a megfelelő tudást és amikor megértetted a dolgot, akkor gyere vissza és mond el mire jöttél rá! Javasolnám a könyvtárat!
Elindultam a könyvtárba és megkérdeztem, hogy van-e erről könyv, és szerencsémre volt. El is kezdtem olvasgatni...
A chakra azon energia, ami minden élőlény testében organikusan tárolódik:
"1. a test minden egyes sejtjében rejlő, és kivonható energia,
2. aminek az aktiválásához testi és lelki gyakorlat szükséges, amit a chakrát használni kívánó folyamatos testedzéssel, és tapasztalatszerzéssel szerezhet meg.
Ha a chakrahasználó eljut arra a gyakorlati szintre, hogy képes lesz a testében rejlő energiát felszabadítani, akkor a feloldott energiát szabadon használhatja a testében. Ahhoz, hogy a chakrát a testén kívül használhassa, meg kell tanulnia, és ki kell tapasztalnia a chakra irányítását, előbb a testében, majd egyre kifelé haladva. A haladás különböző szintjei, a ninja tanulmányokkal párhuzamba állítva, illetve példákat felhozva:
1. taijutsu (testi és tapasztalati edzés)
2. chakra felszabadítása (később elemi chakra felszabadítása)
3. chakra testen belüli irányítása (Shushin no Jutsu)
4. chakra testfelületi irányítása (Henge no Jutsu)
5. chakra testen kívüli tárgyban való irányítása (Kakuremino no Jutsu)
6. chakra testen kívüli önálló irányítása (Bunshin no Jutsu)
7. chakra testen kívüli irányításával való mozgatás (Kugutsu no Jutsu)
8. chakra testen kívüli irányításával való átalakítás (Tobidogu no Jutsu)
9. chakra testen kívüli irányításával való érzékelés-módosítás (genjutsu)
10. chakra testen kívüli felszabadítása és formázása (Rasengan)
11. chakra irányításával való önátalakítás és mozgatás (tér-/idő áthidalások)"
Érdekes... Megkeresem a villám elemű jutsukról szóló részt:
"Villám elem
A villám típusú jutsuk létrehozásához a nindzsa a chakráját elektromossággá alakítja. Éppen emiatt nagy mennyiségű chakra kell a létrehozásukhoz. Ezek a jutsuk nagy sebességgel párosodnak. (Ennek a típusnak a használata Felhőrejtekben a leginkább elterjedt.) A víllámlás típusú dzsucuk erősek a föld típusúakkal szemben, ezzel szemben gyengék a szél típusúak ellen."
Hmmm... átolvasom még párszor, aztán megyek is beszámolni újonnal megszerzett tudásomról a senseinek...